Thursday, 7 February 2019

I'm back after 5 years hiatus

            Assalamualaikum and hai 👋🏻.fuhh ,it's been soo loooong since the last entry I update in 2013 .Aku ingat lagi last entry aku update ialah beberapa hari sebelum orientasi form 1 and now aku dah habis SPM .Pergh 5 tahun aku biar blog ni bersawang 😂 .Bila tengok balik design blog ni ,serius rasa nak tampar je diri sendiri ..tak matang langsung 🤦🏼‍♀️


              So sekarang ni aku tunggu hari je nak ambik result ,about a month ...aku akan ambik result ..perasaan? Entahla ,kita doakan jela  semoga semua calon SPM 2018 mendapat result yang gempak and kalau tak gempak pun takpe janji dapat jadi orang yang berguna kat agama pun dah okay .Actually masa entry aku orientasi time form 1 tu ,aku sekolah dekat (M) ..ada jugak la dalam 3 tahun sekolah kat sana ..macam2 kenangan manis pahit yang aku tempuh ..paling aku ingat kena sebat kaw2 punya lepas habis pt3. Perghh masatu dahla aku paling saited ..okey2 ,takleh cite lebih2 ,nanti aku cite kat next entry plak .😄



                Habis je PT3 aku pindah SRISS ..aku saja ja pindah nak cari pengalaman baru sekolah jauh sikit ann .Pegi sekolah pun naik bas dekat Terminal Amanjaya .Alhamdulillah la ada gak geng2 naik bas sekali aku ,dalam 5@6 orang jugak la .Tiqah,Farha,Shayla,Rina,Nurin and Farah .Masa nak naik tu takde la risau ngat an ,okay2 jela ..sekali time nak turun tu kitorang memang boleh bawak gaduh la..memula orang depan suruh orang belakang cakap kat pakcik bas tu ,orang belakang pulak suruh orang depan .Last2 adela sorang kawan aku ni Tiqah ,takpun Shayla ..2 orang ni jela yang berani bagitahu .Bukan ape weh,pakcik tu punya garang takleh jangka .Kadang2 ada hari dia baik tau ,ada hari tu dia hmm ,Allah je yg tahu .



               Kat SRISS aku rasa syukur la sebab kawan2 dia sporting .Masa mula2 masuk tu takut ,risau la takut kena palau ka apa kan .Tapi syukur la tak cmtu pun ..dah lama2 okay je .Aku masuk sekolah tu time form 4,kelas akaun je sebab course yang aku mampu bawak akaun je ..sains ?hmmm ...bukan bidang aku lah tu ..sejak darjah 5 aku tak menunjukkan minat terhadap sains2 ni .ehe 😅 Dekat SRISS ada 4 aliran tapi 5 kelas .2 kelas memang Science yang ambik bio tu ..aku pun tak tahula kenapa 2 kelas ,maybe orang kat sini extra pandai kot ..tu ramai ambik Pure Science tu ..1 kelas Asas Kelestarian ..kelas ni dia ajar cam mana kita nak buat baja ,pastu pasal elektrik2 benda2 alah tu la ..aku pun tak faham ..heee😅 1 kelas subjek Grafik Komunikasi Teknikal (yeke?) tahla tapi singkatan dia GKT ..kelas ni ajar cam nak lukis2 pelan2 rumah camtu la ..and more to architecture .Last but not least, op kos la kelas Akaun ..kelas aku leteww .



               Okayhh that's all for today .Nanti rajin2 aku update lagi .Doakan semua pelajar SRISS and MADID cemerlang 11A ye dalam SPM 😊Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment